Veelgestelde vragen

Vragen die niet in de onderstaande lijst voorkomen kunt u stellen aan onze helpdesk door te mailen naar info@ageratools.com

Producten:

 • Geeft Agera Tools garantie op mijn aankopen?

  Agera Tools staat voor kwaliteit. Mocht u niet tevreden zijn over de kwaliteit van een product neem dan contact op met onze medewerkers via info@ageratools.com.

 • Hoe weet ik welk product geschikt is voor mijn machine?

  Op onze website is van ieder product een productsheet te downloaden. Hierop staan alle machines weergegeven waarvoor het betreffende product geschikt is.

 • Welke korrel grofte ga ik gebruiken?

  Schuurmaterialen delen we in op korrelgrofte: grof, medium, fijn en superfijn. Voor het bereiken van het beste resultaat is het kiezen van de juiste korrelgrofte zeer belangrijk. Goed schuren gebeurt vaak in meerdere stappen met verschillende korrels. Begin met een grove korrel om verflagen te verwijderen, bereid de kale ondergrond voor met een middelgrove korrel, en werk vervolgens tussen verf- en laklagen af met een fijne korrel.

  De tabel hieronder geeft een goede indicatie. De waarden zijn aanbevelingen. Probeer altijd zelf wat de beste combinatie is.
   

 • Hoe lang zijn de producten houdbaar?

  U kunt schuurmaterialen, slijpschijven en polijstproducten beperkt goed houden. De kwaliteit van alle genoemde producten kan worden beïnvloed door omstandigheden zoals luchtvochtigheid en temperatuur.

  Wij raden u aan om de producten niet langer dan 1 jaar te bewaren alvorens u de producten gaat gebruiken. Op de slijpschijven staat specifiek een datum vermeld en wij raden u af de slijpschijven na deze datum niet meer te gebruiken.

 • Zijn er ook machines te koop van Agera Tools?

  Agera Tools verkoopt géén machines. Wij specialiseren ons uitsluitend in schuurmaterialen, slijpschijven en polijstmaterialen.
   

 • Wat is de kwaliteit van de producten?

  Met onze slogan “Quality to Create” willen wij onderstrepen dat wij gaan voor hoogstaande kwaliteit om u iets moois te kunnen laten creëren. Daarom maakt Agera Tools uitsluitend gebruik van hoogstaande kwaliteiten die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Door het gebruik van kwalitatief hoogstaande grondstoffen en basismaterialen wordt de levensduur van de schuurmaterialen, slijpschijven en polijstmaterialen gewaarborgd.

  Wij hebben passie voor onze producten en samen met de kennis van onze ervaren inkopers, zijn wij in staat u de juiste kwaliteit tegen de juiste prijs aan te bieden. 

 • Hoe wordt schuurpapier gemaakt?

  Een slijpmiddel zoals bijvoorbeeld een scherp zand of mineraal wordt op een ondergrond van bijvoorbeeld een stevig stuk papier, plastic of textiel gelijmd. De slijpkorreltjes worden door middel van elektrostatische golven “gestrooid” op de voor gelijmde ondergrond. Vervolgens gaat het materiaal door een droogtunnel waar door middel van warme lucht de lijm wordt gedroogd. Aan het einde van de tunnel wordt het schuurmateriaal opgerold en opgeslagen alvorens het een verdere behandeling ondergaat.
   

 • Uit hoeveel producten bestaat het Agera Tools assortiment?

  Het totale assortiment bestaat uit acht categorieën, onder iedere categorie vallen sub-categorieën. Het totaal aantal producten onder al deze categorieën is meer dan 500.

  Het assortiment zal blijven groeien en zich blijven ontwikkelen. Kijkt u daarom regelmatig naar onze website om op de hoogte te blijven van ons assortiment.

Veiligheid:

 • Hoe bescherm ik mezelf?

  Gebruik altijd een ruimzichtbril of een gelaatsbeschermer. Deze is noodzakelijk om uw ogen en gezicht goed af te schermen tegen de fijne metaaldeeltjes die met grote snelheid wegspringen. Een gewone veiligheidsbril is niet voldoende!
  Maak ook gebruik van gehoorbescherming (een slijpmachine maakt veel lawaai).
  Draag nauwsluitende veiligheidshandschoenen (geen ruim zittende werkhandschoenen!) om uw handen te beschermen en ook beschermende kleding tegen vonken.
  Draag geen losse kleding zoals wijde mouwen, een stropdas of een sjaal. Losse kleding kan in draaiende delen van de machine worden getrokken. Hetzelfde geldt voor losse lange haren en sieraden als een ketting, armband of ring. Doe sieraden af en bind uw haar in een staart of doe een pet op.
  Bij het slijpen van steen komt kwartsstof vrij. Gebruik afzuiging of werk nat. Draag een goed stofmasker.

 • Welke bescherming heb ik nodig voordat ik aan mijn klus begin?

  Er zijn vier veiligheidsartikelen ten zeerste aan te bevelen bij het gebruik van schuurmaterialen, slijpschijven en polijstmaterialen.

  1. Veiligheidsbril: draag altijd een ruimzichtbril of veiligheidsbril om uw ogen te beschermen

  2. Stofmasker: schuren zorgt voor fijnstof. Dit komt in de luchtwegen. Vooral fijnstof van hardhouten tuinmeubelen - zoals eiken, beuken of teak - is schadelijk. Het dragen van een geschikt stofmasker is essentieel tijdens elke schuurbewerking.

  3. Gehoorbescherming: zet tijdens het schuren en/of slijpen een gehoorbescherming op

  4. Veiligheidshandschoenen: draag altijd veiligheidshandschoenen welke passend zijn en zeker niet te groot. Indien u deze draagt bij het gebruik van een haakse slijpmachine (slijptol) zorg dan dat u voldoende grip.

  Kijk op de verpakking welke veiligheidsartikelen worden aanbevolen voor gebruik van het desbetreffende product.

 • Waar kan ik mijn veiligheidsartikelen kopen?

  Wij raden het gebruik van goede veiligheidsartikelen bij het gebruik van schuurmaterialen, slijpschijven en polijstmaterialen aan. Het merk 3M biedt een groot assortiment aan gecertificeerde veiligheidsartikelen.

  Het is belangrijk dat u de juiste beschermingsartikelen koopt die gekeurd zijn volgends de Europese wetgeving die hierop van toepassing is.

 • Aan welke eisen moeten de beschermingsartikelen voldoen?

  Het is belangrijk dat u de juiste beschermingsartikelen koopt die gekeurd zijn volgends de Europese wetgeving die hierop van toepassing is.

 • Waar kan ik de betekenis van de veiligheids iconen vinden?

  Via onderstaande link zijn de betekenissen van de veiligheidssymbolen te downloaden. 

  http://ageratools.com/images/uploads/products/Icons_NLD_26062014.jpg

 • Waar staat “OSA” voor?

  OSA staat voor "Organisation for the Safety of Abrasives". Toonaangevende fabrikanten van kwaliteitsslijpmaterialen hebben zich bij deze internationale organisatie aangesloten om de hoge veiligheidsstandaard van hun merk- en kwaliteitsproducten te documenteren. 

  Met het OSA keurmerk garandeert Agera Tools dat de gereedschappen die van dit keurmerk zijn voorzien volgens de wereldwijd geldende strenge richtlijnen van de OSA zijn gefabriceerd. Alle doorslijp- en afbraamschijven van Agera Tools hebben het OSA keurmerk en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidsnormen. 

Gebruik & Tips:

 • Welk schuurpapier moet ik gebruiken alvorens ik ga schilderen?

  Zie vraag; Welke korrelgrofte ga ik gebruiken? Bij categorie Producten.

 • Wat gebruik ik voor nat schuren?

  Voor nat schuren zijn er speciale producten ontwikkeld. Deze producten worden ook wel watervast (waterproof) genoemd.

  Op onze producten wordt door middel van een icoon aangegeven of het wel of niet geschikt is om te gebruiken voor nat schuren.

 • Waar dient u rekening mee te houden bij het gebruik van diamantschijven?

  Gebruik de juiste type schijf voor uw klus. Kijk voordat u een diamantschijf gaat gebruiken of deze geen gebreken vertoont.

  Diamantschijven worden vaak gebruikt op een haakse slijpmachine (slijptol) met veel vermogen, zorg er daar door voor dat het toerental van de machine overeen komt met het toerental dat op de diamantschijf staat vermeld. De machine mag nooit meer toeren maken dan op de schijf staat aangegeven. Bij onzorgvuldig gebruik kan dit een groot veiligheidsrisico vormen.

 • Waar moet ik op letten bij gebruik van doorslijp- en afbraamschijven?

  Aangezien doorslijpschijven en afbraamschijven worden gebruikt op een haakse slijpmachine met veel vermogen kan er bij onzorgvuldig gebruik een groot veiligheidsrisico vormen. Gebruik de juiste schijf voor uw klus. Gebruik een doorslijpschijf NOOIT om mee af te bramen!

  Kijk voordat u een slijpschijf plaatst, of deze geen gebreken vertoont. Slijpschijven hebben een houdbaarheidsdatum. Controleer altijd de datum welke op de schijf gedrukt staat en overschrijd deze NOOIT

  Kijk of het toerental van de machine klopt met het toerental dat op de slijpschijf staat. De machine mag nooit meer toeren maken dan de schijf aangeeft.

 • Wat is de beste aanpak om mijn werkstuk te gaan polijsten?

  De volgende polijststappen zijn richtlijnen voor het polijsten van (non ferro) metalen.
  Schuur het werkstuk van grof naar fijn tot ongeveer korrel 320/400 daarna zou u eventueel nog met een watervast schuurpapier kunnen na schuren voor een glad eindresultaat. Hoe fijner, hoe beter het eindresultaat, dit is voor vrijwel alle metalen gelijk. Echter adviseren wij u voor koper of messing niet te grof te beginnen, omdat dit vrij zacht metaal is en het niet direct noodzakelijk is dit voor te schuren. Hoe meer u schuurt, hoe meer krassen en hoe meer u uiteindelijk weer zult moeten polijsten.
  Begin met voor polijsten, houd het polijstbroodje tegen de doek of andersom, de pasta zal zich gaan hechten aan de doek, de pasta verdeeld zich goed op het moment dat het onderdeel warm begint te worden. Zorg ervoor dat u de polijst richting af en toe afwisselt om spoorvorming te voorkomen.
  Alvorens u begint is het vaak het beste om het onderdeel eerst even te ontvetten. Dit kan met een ontvetter of speciale krachtreinigers. De pasta van het voor polijsten zal anders weer strepen op de hoogglans finish achterlaten omdat deze groffer is dan de hoogglans pasta.
  Vervolgens kunt u gaan ná polijsten c.q. hoogglans polijsten. Ook hier geld dat u regelmatig van polijstrichting zult moeten veranderen om aftekening van de polijstpaste te voorkomen.
  Neem vervolgens alles af met een schonen poetsdoek.
   

 • Waar moet ik op letten voor, tijdens en na het schuren?

  Zorg altijd voor een goede ventilatie van de ruimte waar u werkt. Ruim de werkplek aan het eind van de dag op en gebruik daarbij een stofzuiger of eventueel een dweil in plaats van een bezem. Door het gebruik van een bezem krijgt fijnstof kans om in de lucht te blijven hangen en kan dit uw luchtwegen gaan irriteren. Draag tijdens het schuren een stofmasker.

 • Wat moet ik doen voordat ik ga slijpen?

  Ga na of uw haakse slijpmachine nog in goede staat is. Verzorg deze volgens de voorschriften.
  Vervang een schijf die niet meer de juiste diameter heeft. De omtreksnelheid wordt dan te groot en de schijf kan kapot springen.
  Gebruik het juiste type schijf voor uw klus. Gebruik een doorslijpschijf NOOIT om af te bramen! Kijk voordat u een slijpschijf plaatst, of deze geen gebreken vertoont.
  Kijk of het toerental van de machine klopt met het toerental dat op de slijpschijf staat. De machine mag nooit meer toeren maken dan de schijf aangeeft.
  Haal vóór het verwisselen van de schijf altijd de stekker uit het stopcontact. Hoeft u de schijf niet te verwisselen? Controleer dan altijd voordat u begint, of de schijf nog goed vastzit.
  Stel de hoek van de beschermkap zo in, dat bij het slijpen de vonken in de bedoelde richting worden gestuurd en u goed zicht heeft op het werkstuk. Gebruik de haakse slijpmachine nooit zonder beschermkap!
  Zorg voor een opgeruimde en goed verlichte werkplek, ongeacht of u binnen of buiten aan het werk gaat. Dek brandbare spullen af als u deze niet kunt wegzetten. Zorg daarnaast altijd voor een goede ventilatie.
  Als u een haakse slijpmachine op netspanning gebruikt, controleer dan of de netspanning hetzelfde is als die op het typeplaatje op de slijpmachine staat vermeld.
  Wanneer u gebruik maakt van een verlengsnoer, rol dit dan altijd geheel uit en kijk na of deze geschikt is voor het wattage van de machine. Dit voorkomt kortsluiting en oververhitting.
  Zet het werkstuk dat u wilt slijpen goed vast. Uw werkstuk kan dan niet wegschieten tijdens het slijpen en de slijpschijf kan niet vast komen te zitten in het werkstuk. Daarnaast heeft u zo uw handen vrij om de haakse slijpmachine te bedienen.
  Controleer nog wel even of uw haakse slijpmachine uit staat vóór u de stekker in het stopcontact steekt, zodat hij niet gelijk begint te draaien!

 • Waar moet ik op letten bij gebruik van een haakse slijpmachine?

  Een haakse slijpmachine (of slijptol) kunt u gebruiken voor diverse werkzaamheden waaronder bijvoorbeeld het doorzagen van stenen en tegels, staal doorslijpen, ontroesten en randen afbramen. Het woord 'haaks' slaat op de stand van de as waarop de slijpschijf geschroefd wordt, ten opzichte van de as van de motor in het apparaat. U kunt de haakse slijpmachine voor diverse klussen gebruiken, maar let wel op: het apparaat heeft veel vermogen en kan bij onzorgvuldig gebruik een groot veiligheidsrisico vormen.

  Ongevallen met een haakse slijpmachine zijn vaak ernstig van aard. Het gebeurt regelmatig dat iemand zichzelf in de hand of vingers zaagt of slijpt, met doorgesneden pezen als gevolg. Ook komt het voor dat de slijptol wegschiet en het gezicht raakt of dat er tijdens het slijpen van metaal wegspringende metaaldeeltjes in het oog terecht komen. Neem daarom altijd de onderstaande veiligheidsadviezen in acht.

Het merk Agera Tools:

 • Geeft Agera Tools garantie op mijn aankopen?

  Agera Tools staat voor kwaliteit. Mocht u niet tevreden zijn over de kwaliteit van een product neem dan contact op met onze medewerkers via info@ageratools.com.

 • Is het mogelijk om een catalogus te ontvangen?

  Via het kopje 'Downloads' kunt u een PDF bestand downloaden met onze digitale catalogus.

 • Kan ik dealer worden van Agera Tools?

  Heeft u interesse in ons merk én om eventueel onze producten te verkopen? Neemt u dan contact op met onze afdeling verkoop via sales@ageratools.com.

 • Kan ik als consument ook direct bij Agera Tools kopen?

  Agera Tools verkoopt uitsluitend haar producten via een netwerk van erkende dealers.